ترمووود یا چوب فنلاندی، نوعی از چوب است که طی فرایندهای خاص در برابر گرما (thermo) مقاوم شده و علاوه بر این استحکام، خاصیت‌هایی مثل مقاومت در برابر رطوبت، حشرات، قارچ‌ها و در نتیجه عمر بیشتر نیز پیدا می‌کند.
خاستگاه و تولید کننده اصلی آن، کشور فنلاند بوده و برندهای عرضه کننده‌‌ی این محصول نیز عمدتا فنلاندی هستند. موارد استفاده از ترمووود در نمای ساختمان، کفپوش داخلی و خارجی، مبلمان و مخصوصا مبلمان محوطه، سونا و استخر، نرده‌های چوبی، در و پنجره و... می‌باشد.
ترمووود را می‌توان بر اساس روش تولید، ابعاد و پروفیل و همین‌طور گونه‌ی چوب دسته بندی کرد.

 

انواع ترمووود

 


 


انواع ترمووود بر اساس روش تولید:

Thermo - S

در اینجا حرف S نشانه‌ی stability  به معنای ثبات و پایداری است. در این روش ثابت ماندن ابعاد، هدف اصلی تولید ترمووود است. از این مدل چوب فنلاندی بیشتر در فضاهای داخلی استفاده می‌شود. چرا که مقاوت آن نسبت به نوع دیگر در برابر رطوبت و عوامل خارجی، کمتر است.

Thermo - D

در این نوع ترمووود، تمرکز اصلی تولید بر ساخت مصالحی با دوام است. (Durability) بنابراین چوب را تا دمای 220 درجه سانتی گراد در معرض حرارت قرار داده (40 درجه بیشتر از نوع S) و ترمووودی با مقاومت بالاتر نسبت به نوع Thermo – S ، تولید می‌کنند که مناسب استفاده در فضای خارجی و چوب نمای ساختمان می‌باشد.
 

 انواع ترمووود بر اساس گونه‌ی چوب

ترمووود بر اساس گونه‌ی چوب به دو دسته‌ی نرم (soft wood) و سخت (hard wood) تقسیم می‌شود. چوب‌های نرم متعلق به درختان سوزنی برگ مثل کاج هستند و چوب‌های سخت از درختان پهن برگ مثل زبان گنجشک به دست می‌آیند. چوب نرم مناسب استفاده در نما و دیوارها بوده و چوب سخت به خاطر مقاومت بیشتری که دارد، عمدتا در کفسازی‌ها به کار می‌رود.
 

انواع ترمووود

 

 


 انواع ترمووود از نظر پروفیل

ترمووودها در ابعاد 3 و 6 متر و با سطح مقطع‌های مختلفی تولید می‌شوند. شما با توجه به طرح خودتان می توانید از پروفیل مناسب استفاده کنید. 

پروفیل چهارتراش ساده – SHP

این مدل پروفیل پرکاربردترین نوع بوده و در اکثر موارد داخلی و خارجی قابل استفاده است.
 
 

انواع ترمووود

 


 

 

پروفیل کف - DECK

این پروفیل به خاطر داشتن شیار، مناسب کفسازی کنار استخر، پله و موارد می‌باشد.
 

انواع ترمووود

 


 


پروفیل لمبه -  UTV و UTS

این پروفیل‌ها با داشتن شیارهایی به صورت قفل و زبانه در طرفین، نوع مناسبی از اتصال خشک ایجاد می‌کنند و بیشتر در نما سازی داخلی به کار می‌روند.
 
 

انواع ترمووود