قبل از هر چیز باید بگوییم، چوب فنلاندی، همان ترمووود است. اما چرا فنلاند؟ 
برای کشف این وجه تسمیه، با ما همراه باشید.
 
چوب فنلاندی یا ترمووود
 
چوب از اولین مصالحی است که بشر برای ساختِ خانه و سرپناه به کار برد. اما فنلاند، کشور چوب و یخ و زادگاه سونا خشکِ امروزی است. در واقع اتاقک‌های چوبی کوچکی که جز در ورودی و یک روزن روی سقف یا دیوار، هیچ راه ارتباطی با هوای بیرون نداشتند و از چوب صنوبر، سرو یا سکویا ساخته می‌شدند. در ابتدا از سنگ های گرم شده و هیزم داخل یک کوره‌ی سنگی برای گرم کردنِ فضای داخل آن استفاده می کردند و با گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی، شیوه ی گرمایش و طراحی داخلی آن هم مدرن و مدرنتر شد.
طی همین استفاده‌ی پیوسته از چوب، فنلاندی ها متوجه شدند گرما دادن به چوب، باعث از بین رفتن رطوبت آن شده و عدم وجود رطوبت در آن، به کاهش احتمال رشد باکتری و قارچ در محیط کمک فراوان کرده و مقاومت چوب را در برابر حشرات، سرما و گرما و سایر عوامل محیطی افزایش می‌دهد، به طوری که می‌شود با خیال راحت از آن در نمای چوبی ساختمان و کفسازی های چوبی استفاده کرد.
 

چوب فنلاندی یا ترمووود

 

 
 
در این روش مقاوم‌سازی، چوب را در دو مرحله به دمای 235 درجه سانتی گراد می‌رسانند. با این عمل، رزین و رطوبت آن کاملا خارج شده و آوندها خشک می‌شوند. لازم به ذکر است که در این روش، اکسیژن محیط کاملا حذف می‌شود تا چوب طعمه‌ی حریق نشود. نکته‌ی حائض اهمیت این است که، چوبی که قرار است ترمووود شود، باید درجه‌ی خاصی از کیفیت را دارا باشد و تنها در فنلاند و بخشی ازسوئد، چنین چوب‌هایی یافت می‌شود. با این وجود، استفاده از چوب فنلاندی در سطح دنیا، روز به روز بیشتر شده و معماران، طراحان شهری، هنرمندان و... در ابعاد ریز و درشت آن را مورد توجه قرار می‌دهند. طراحی روف گاردن‌هایی با کفسازی چوبی، ساختمان‌هایی با نمای چوبی و مبلمان و آلاچیق‌های متناسب با آن، از کاربردهای ترمووود در معماری بوده و کفسازی فضاهای باز سطح شهر و محوطه‌سازی، اینستالیشن آرت و مبلمان شهری، از مواردی است که طراحان لند اسکیپ را ترغیب به استفاده از آن می‌کند. وزن کم چوب فنلاندی هم مهر تاییدی برای کاربرد فراوان آن است.